Spaniëls in Schotland ondersteunen bij werkproeven | Eukanuba

Spaniëls in Schotland ondersteunen bij werkproeven

Naam fokker: David Hamilton

Locatie: Dumfries and Galloway, Schotland

David Hamilton is al meer dan 30 jaar een spaniëlliefhebber en heeft de afgelopen 15 jaar op het hoogste niveau deelgenomen aan werkproeven met zijn spaniëls. Honden die op het hoogste niveau werkproeven afleggen, stellen hoge eisen aan hun voeding. Beknibbelen op de kwaliteit van het voer is dus geen optie. Ze moeten in optimale lichaamsconditie worden gehouden met een goede spiertonus en een sterke en gezonde vacht. De voeding moet ook voldoen aan hun verhoogde energiebehoefte.

Overstappen op EUKANUBA

Het kostte David lange tijd moeite zijn honden in de beste conditie te houden om op het hoogste niveau aan wedstrijden mee te doen. Ze waren altijd fit en klaar om te rennen, maar kampten wel met een gebrek aan uithoudingsvermogen. Door de jaren heen heeft hij veel verschillende merken voer gebruikt, van goedkopere supermarktmerken tot dure topmerken.

 

David stapte over op EUKANUBA Premium Performance na een bezoek van de Breed Manager van EUKANUBA. David was onder de indruk van de uitzonderlijk hoge kwaliteitsnormen die we hanteren om een constante voerkwaliteit te waarborgen. Deze kwaliteit geldt ook voor de gebruikte ingrediënten. Het eiwit in onze voeders is afkomstig van hoogwaardige dierlijke bronnen zoals kip, lam en vis. Na het overstappen merkte David al snel een verschil in zijn honden.

“Al binnen twee weken na de overstap op EUKANUBA zag ik al een enorm verschil in vachtconditie en spiertonus. Hun uithoudingsvermogen nam toe en ze presteerden veel beter. Ze waren alerter en in alle opzichten scherper, en begonnen prijzen te winnen bij veldproeven.”

David geeft EUKANUBA nu aan al zijn honden. Daarnaast brengt hij zijn puppy’s groot met EUKANUBA-puppyvoer voor honden van middelgrote rassen. Hij ziet dat ze gezond en sterk zijn en vol energie zitten.

“Ik kan EUKANUBA niet genoeg aanbevelen aan fokkers en trainers van welk ras dan ook”, aldus David. “Het kan de lichaamsconditie van honden verbeteren. Bijkomend voordeel is ook dat ze veel minder ontlasting produceren.”