Over ons | EUKANUBA

Over ons

Onze geschiedenis

EUKANUBA werd in 1969 opgericht door The IAMS Company. De oprichter, Paul F Iams, ontwikkelde EUKANUBA volgens de voedingsfilosofie dat honden en katten vleeseters zijn en als zodanig gevoed moeten worden.

Daarom gebruiken we in EUKANUBA voer alleen hoogwaardig dierlijk eiwit (met name kip of lam) als de belangrijkste eiwitbron.

Miljoenen huisdieren hebben van onze onvermoeibare innovatie en bijdrage aan de voedingswetenschap kunnen profiteren. Ons voedingsassortiment bevat speciale veterinaire voeding en voeding die is afgestemd op verschillende levensfasen, ras groottes, gevoeligheden en activiteitsniveaus.

Wereldwijd erkend

EUKANUBA ’s kennis van en aandacht voor de verschillende voedingsbehoeften van honden in elke levensfase heeft geleid tot samenwerking met fokkers en dierenartsen, en hun belangrijkste organisaties.  We werken samen met veel Europese kennelclubs en een aantal erkende en betrouwbare hondenorganisaties zoals de Federation Cynologique Internationale.

Kwaliteitsbelofte

Wij van EUKANUBA houden ook van onze huisdieren. We weten dat zowel de betrouwbaarheid als de veiligheid van EUKANUBA producten heel belangrijk is, en zetten ons al tientallen jaren in om ervoor te zorgen dat onze producten van de allerhoogste kwaliteit zijn. En dat begint al met de ingrediënten.

Aan de hand van tests die ook gebruikt worden voor voedingsmiddelen voor mensen, voeren onafhankelijke deskundigen inspecties uit, zodat we zeker weten dat onze procedures aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Dankzij deze strenge tests kunt u met een gerust hart uw huisdieren voeren.

  • In onze producten gebruiken we uitsluitend hoogwaardige ingrediënten, met dierlijk eiwit als belangrijkste bestanddeel.
  • De herkomst van onze ingrediënten is traceerbaar en onze hoofdingrediënten – eiwit, granen en vet – zijn afkomstig uit Europa, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.
  • We voeren strenge tests uit tijdens elke productie stap, met wel 120 kwaliteitscontroles.
  • Onze leveranciers zijn zorgvuldig uitgekozen. Veel van onze leveranciers zijn partners met wie we al jaren samenwerken. Maar we controleren nog steeds iedere zending van iedere leverancier en eisen transparante certificering van alle ingrediënten.
  • We laten vrijwillig inspecties uitvoeren door onafhankelijke deskundigen en zijn extern gecertificeerd. We zijn momenteel gecertificeerd volgens IFS Food, een wereldwijd erkende norm voor voedselveiligheid die ook vaak wordt gebruikt in toeleveringsketens van voedingsmiddelen voor mensen.