Ga voor meer informatie over Eukanuba naar Eukanuba.nl 

RAAD VAN BEHEER / FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE


www.thekennelclub.org.uk


www.fci.be

Samenwerking van EUKANUBA met fokkers

 

MARGERY GOOD

Topfokker, kampioen BIS Crufts 2009, BIS WDS 2008, BIS AENC 2008 Als er een goeroe bestaat onder eigenaren en begeleiders van honden, dan is dat de Amerikaanse Margery Good, wiens vier jaar oude Sealyhamterriër Charmin (voluit Ch. Efbe's Hidalgo At Goodspice), een van de meest bekroonde honden van de VS is.

Zoals zijn naam al suggereert, begon Charmin zijn leven als een puppy met een 'hoge aaibaarheidsfactor', maar overtrof hij daarna ieders stoutste dromen.Charmin ging in 2009 met de hoofdprijs aan de haal op Crufts, de grootste hondenshow ter wereld, won de Terrier Group 2008 in New York, en won bovendien de prestigieuze All-Terrier Show en de World Dog Show in Stockholm, waaraan zo'n 22.000 honden van over de hele wereld meededen.

In 2007 werd Charmin 'Best in Show' op het AKC/EUKANUBA National Championship in Long Beach, Californië. Volgens Margery is hun succes als team vooral te danken aan het feit dat Charmin een geweldige hond is met de juiste instelling, die van jongs af aan uitstekende voeding, een goede vachtverzorging en training op maat heeft gekregen. De kampioen krijgt voornamelijk EUKANUBA premium hondenvoeding en Margery vertelt: ?"Charmin is er gek op. EUKANUBA zorgt ervoor dat hij op het juiste gewicht blijft."?

 

MIKE GADSBY

De Engelse witte koningspoedel Am & UK Ch Afterglow The Big Tease, roepnaam Donny, heeft grote indruk gemaakt op hondenshows in Amerika en Europa. Donny behaalde zijn eerste grote overwinning toen hij nog onbekend was en bij de Poodle Club of America National Specialty werd onderscheiden als 'Best in Show'.

Die overwinning werd gevolgd door talrijke prijzen in de categorie 'Alle rassen' en toen hij als volwassen hond terugkeerde naar Engeland, werd hij bovendien onderscheiden als Top Dog 2008 in de categorie 'Alle rassen'. Dat Donny in 2008 Groot-Brittannië mocht vertegenwoordigen tijdens de EUKANUBA World Challenge, vormt een ander hoogtepunt in zijn carrière.

Volgens zijn fokker en eigenaren/begeleiders, Michael Gadsby en Jason Lynn van Afterglow Poodles and American Cockers, begint succes op shows gewoon thuis. "We proberen onze honden zoveel mogelijk beweging en vrijheid te geven tijdens de voorbereiding op de ring. Dat betekent veel rennen en veel frisse lucht", vertelt Michael. "Bij rassen met een dikke vacht, zoals poedels, is een gezonde vacht heel belangrijk. Het is essentieel dat de huid en de vacht in topvorm zijn. We hebben gemerkt dat goede voeding daarbij helpt en we behalen uitstekende resultaten met EUKANUBA. Poedels kunnen erg kieskeurige eters zijn, maar zelfs onze jongste poedels zien er prima uit met een mooie, dichte vacht." De carrière van Donny bereikte in 2009 zijn hoogtepunt met de onderscheiding 'Reserve Best in Show' op Crufts, maar deze twee toegewijde hondenfokkers zullen de komende jaren ongetwijfeld nieuwe kanshebbers grootbrengen.