De weerstand van uw hond ondersteunen | Eukanuba

Zo ondersteunt u de weerstand van uw hond

Sommige mensen slikken dagelijks allerlei vitaminesupplementen om hun immuunsysteem te versterken en ziekten te bestrijden. Maar wat hebben honden nodig om hun immuunsysteem gezond te houden en ervoor te zorgen dat ze in een optimale lichaamsconditie blijven?

Als ze geboren worden, hebben puppy’s een erg zwak immuunsysteem. Dus de eerste 24 uur na de geboorte krijgen ze krachtige en beschermende antistoffen via de eerste moedermelk, colostrum genaamd. Dit zorgt de eerste paar weken voor bescherming. Een volwassen hond heeft miljarden immuuncellen die in het bloed circuleren, maar gedurende de eerste drie tot vier maanden van het leven is het immuunsysteem nog in ontwikkeling.

Een hoogwaardig puppyvoer kan helpen de afweer van jonge puppy’s in deze cruciale tijd te ondersteunen en een solide basis te leggen voor een lang en gezond leven.

Alles over antioxidanten

Antioxidanten, aangemaakt door het lichaam en afkomstig uit voeding, vormen een cruciaal onderdeel van het afweersysteem. Antioxidanten zijn belangrijk omdat ze vrije radicalen neutraliseren of uitschakelen. Vrije radicalen zijn bijproducten van de natuurlijke stofwisseling van uw hond, waarbij ook enkele specifieke afweerstoffen vrijkomen. Een teveel aan vrije radicalen is echter schadelijk.

Vrije radicalen zijn betrokken bij het verouderingsproces en er wordt aangenomen dat ze bijdragen aan ziekten zoals artritis en kanker. Let bij het kiezen van het voer voor uw hond op de antioxidanten vitamine E en C, bètacaroteen, zink en selenium. Met name vitamine E helpt de afweer te versterken en schade aan immuuncellen bij honden te verminderen.

Prebiotica

De mate van immuniteit van uw hond hangt nauw samen met zijn spijsvertering en hoe goed hij kan verwerken wat hij eet. Dus het spijsverteringssysteem van uw hond gezond houden kan op zijn beurt helpen om bepaalde ziektes te bestrijden.

Naast een goed vezelgehalte zijn prebiotica van vitaal belang om de darmen gezond te houden. Kies dus een voer dat prebiotica bevat, zoals FOS (fructo-oligosachariden) om de groei van goede bacteriën in de darmen te bevorderen.

Uw hond gezond houden

We zijn experts in betrouwbare voeding op maat sinds 1969. Al het hondenvoer van EUKANUBA bevat alle voedingsstoffen die uw hond nodig heeft om zijn immuunsysteem gezond te helpen houden.