Eiwit, vet en vezels - belangrijke voedingsstoffen voor gezonde katten

Met zo veel keuze aan kattenvoer in de winkel is het soms moeilijk te weten welk voer geschikt is voor uw kat.

Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat uw kat de juiste hoeveelheden essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.

Het belang van hoogwaardig eiwit

Niet alle eiwitbronnen zijn gelijk als het gaat om het voeren van uw kat. Katten zijn carnivoren en hebben voeding met een hoog vetgehalte en essentiële voedingsstoffen nodig die niet voorkomen in plantaardige eiwitten zoals sojameel. Kattenvoerproducten van EUKANUBA bevatten dierlijke eiwitten die alle essentiële aminozuren leveren die katten nodig hebben, zoals taurine. Bovendien zorgen speciale bewerkingen en kwaliteitstesten ervoor dat we alleen goed verteerbare hoogwaardige eiwitbronnen gebruiken voor een betere verteerbaarheid.

Het belang van vetzuren

Er zijn twee belangrijke soorten vetzuren voor katten: omega 6- en omega 3-vetzuren. Omega 6-vetzuren, te vinden in kippenvet en maïs, zijn essentieel voor een gezonde huid en vacht en een goede membraanstructuur.

Omega 3-vetzuren komen voor in ingrediënten zoals vismeel. Van omega 3-vetzuren is aangetoond dat ze een belangrijk zijn bij onder meer de bloedstolling en het verminderen van ontstekingen. Al het kattenvoer van EUKANUBA bevat bronnen van omega 6- en omega 3-vetzuren.

Het juiste soort vezels

Ons onderzoek heeft aangetoond dat matig fermenteerbare vezels, zoals bietenpulp, de darmgezondheid ondersteunen. Het fermenteerbare deel van de vezels wordt afgebroken door darmbacteriën die korteketenvetzuren leveren, een energiebron voor darmcellen. Het niet-fermenteerbare bestanddeel doet dienst als ballaststof voor een normale ontlasting.

Gebruik van alleen zeer fermenteerbare vezels kan leiden tot problemen, zoals winderigheid, terwijl alleen niet-fermenteerbare vezels, zoals pindadoppen, kunnen leiden tot overmatige ontlasting, omdat ze geen voedingswaarde hebben.

Bietenpulp is te vinden in al het kattenvoer van EUKANUBA om de spijsvertering van uw kat te ondersteunen.