Uw kinderen laten kennismaken met een kitten

De uitbreiding van uw gezin met een nieuwe kitten is een leuke tijd voor jullie allemaal. De band die u nu met uw nieuwe maatje opbouwt, is er een van vele jaren.

Een kitten en kleine kinderen laten kennismaken kan een hele uitdaging zijn. Probeer deze eenvoudige stappen te volgen om de eerste ontmoetingen voor alle betrokkenen goed te laten verlopen.

Als u jonge kinderen heeft en het gezin wilt uitbreiden met een kitten, mag u deze tips niet missen:

  • Neem de leiding. Jonge kinderen kunnen geen verantwoordelijkheid voor een huisdier dragen. Je mag van kinderen niet verwachten dat ze een kat voeren of bijhouden wat hij eet. Dat kan alleen een volwassene.
  • Laat ze voorzichtig kennismaken. Laat uw kitten geleidelijk kennismaken met uw kinderen of andere huisdieren. Het kan een overweldigende ervaring zijn, en kittens (en kinderen) kunnen zich onvoorspelbaar gedragen
  • Betrek uw kind erbij. De leiding hebben betekent niet dat uw kinderen niet kunnen meehelpen. Een jong kind kan helpen bij het boodschappen doen, het geven van een naam, het voeren en de kattenbak schoonmaken, onder toeziend oog van een ouder. Bezoekjes aan de dierenarts zijn ook een uitstekende manier voor kinderen om te leren hoe ze voor een kitten moeten zorgen.
  • Deel informatie. Als u overweegt een kat aan uw gezin toe te voegen, zoek dan informatie over de gezondheid en het gedrag van katten voordat u er een in huis neemt. Deel deze informatie met uw hele gezin.
  • Geef goede voeding. Het is vooral belangrijk om een hoogwaardig voer te geven, zoals EUKANUBA Kitten, omdat hij de eerste negen tot twaalf maanden van zijn leven het hardst groeit. Ons voer is speciaal ontwikkeld om energie te leveren voor groeiende cellen en hun hoge mate van activiteit, en is afgestemd op hun kleine bek en tanden en kleinere maaginhoud.
  • Wees realistisch. Een nieuwe kitten vergt heel wat zorg en inspanning. Kittens zitten boordevol energie. Tijdens het verkennen van hun nieuwe thuis gebruiken ze misschien een plant als toilet of stoten ze in hun enthousiasme dingen omver. Als zo’n heksenketel te veel voor u is, denk dan twee keer na over het in huis nemen van een kitten.
  • Zoek de juiste speeltjes. Kittens bijten en krabben vaker dan volwassen katten tijdens het spelen. Het best zijn speeltjes waar uw handen uit de buurt blijven van de plek waar de kat toeslaat. Veilige keuzes zijn onder meer zachte speeltjes zoals veren of ballen – hoe beweeglijker hoe beter. Vermijd speeltjes met scherpe randen, touwtjes of onderdelen die uw kat kan inslikken.
  • Houd toezicht. Laat een kind en een kitten niet samen alleen totdat u zeker weet dat ze lief samen spelen.