Optimale lichaamsconditie voor een langer leven

Optimale lichaamsconditie voor een langer leven

Een optimale conditie is de sleutel tot een lang en gezond leven van uw hond. Naast actief blijven is het soort voer dat uw hond eet van vitaal belang voor het behoud van zijn welzijn.

Honden hebben een breed scala aan voedingsstoffen nodig om in goede conditie te blijven, en hun voedingsbehoeften wijken sterk af van die van mensen. Naast de energie die ze nodig hebben om actief te blijven, hebben ze ook speciale vitaminen en mineralen nodig ten behoeve van hun gewrichten, huid en vacht en gebit.

HOE WEET U OF UW HOND GOED IN VORM IS?

U hoeft alleen maar op de zichtbare tekenen te letten. U kunt per slot het best beoordelen wat normaal voor hem is. Is zijn vacht gezond en glanzend? Is hij alert en blij? Ook kunt u met een beetje oefening uw hond onderzoeken en zijn algehele lichaamsconditie beoordelen.

Bekijk uw hond van bovenaf - net voor de heupen moet er een taille te zien zijn. Bekijk hem vervolgens van opzij terwijl hij staat - de buik moet licht opgetrokken zijn. Druk daarna zacht tegen beide flanken aan om de ribben te voelen - ze moeten voelbaar zijn, maar mogen niet uitsteken.

Als u de ribben helemaal niet kunt voelen, is het misschien tijd om met uw dierenarts te praten over gewichtsbeheersing.

UW HOND IN OPTIMALE LICHAAMSCONDITIE HOUDEN

Honden verteren voedsel in ongeveer de helft van de tijd die mensen nodig hebben, dus hun voeding moet snel hoogwaardige voedingsstoffen leveren.

Eén ding waar u op moet letten als u hondenvoer koopt, is het soort eiwit dat wordt gebruikt. EUKANUBA-voer bevat goed verteerbaar eiwit afkomstig van verse en gedroogde kip, lam of vis, plus koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. Het bevat ook natuurlijke bietenpulpvezel en prebiotische FOS om de spijsvertering in balans te houden en gezonde darmbacteriën te bevorderen.

Kleine, stevige en uniforme ontlasting is een teken van een goede spijsvertering. Dit geeft aan dat uw hond maximaal profijt heeft van zijn voedsel, waardoor er minder onverteerd afval overblijft. Bovendien blijkt natuurlijk ook uit het energieniveau van uw hond en andere tekenen (zoals de kwaliteit van zijn huid en vacht) dat hij de juiste hoeveelheden vitaminen en voedingsstoffen binnenkrijgt.

REGELMATIG BEWEGEN VOOR GEZONDE GEWRICHTEN

Regelmatig bewegen, in combinatie met een volledige en uitgebalanceerde voeding, helpt uw hond op een gezond gewicht te blijven. Dit zorgt niet alleen voor minder belasting van gewrichten en spieren, maar helpt hem ook er geweldig uit te zien en zich opperbest te voelen. Over het algemeen hebben grotere honden vaker problemen met hun gewrichten dan kleinere honden. U kunt echter op een aantal dingen in het voer letten om dit tegen te gaan.

Glucosamine en chondroïtine zijn twee natuurlijke bouwstenen van gezond kraakbeen die, als ze in de voeding van uw hond zitten, gezonde gewrichten helpen ondersteunen. Dat doen ze door voortdurend de voedingsstoffen aan te vullen die nodig zijn om weefsel te herstellen en te vernieuwen.

HOEVEEL VOER MOET U UW HOND GEVEN?

Raadpleeg altijd de richtlijnen op de verpakking om te weten hoeveel voer u uw hond moet geven.

We raden u aan uw hond twee keer per dag te voeren, en dus per maaltijd de aanbevolen hoeveelheid voor 24 uur door twee te delen. Geef uw hond telkens ’s ochtends en ’s avonds te eten. Dit geeft uw hond voldoende tijd om zijn voedsel goed te verteren en leert hem ook wanneer hij zijn volgende maaltijd kan verwachten.

Vergeet niet dat honden van verschillende groottes verschillende hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen nodig hebben, en dat honden in elke levensfase ander voer nodig hebben. Bij EUKANUBA hanteren we voor honden vier verschillende levensfasen (vijf bij grotere rassen): Puppy, (Junior), Volwassen, Ouder en Senior. Onze soorten voer zijn speciaal samengesteld om in elke fase de juiste voeding te bieden.

SNACKS

Soms verdienen honden wat lekkers voor goed gedrag of het leren van iets nieuws. Snacks zijn een goede manier om de training te ondersteunen en kunnen uw hond afleiden als u zich op wat anders wilt concentreren. Zorg ervoor dat de snacks die u geeft gezond zijn en een voordeel voor de hond hebben, zoals helpen om hun tanden schoon te houden. De meeste honden zijn erg blij met een paar brokjes van hun gebruikelijke voer als traktatie.