Kan gezonde voeding haarballen voorkomen?

De meeste katten, in het wild en in huis, besteden veel tijd aan het verzorgen van hun vacht. Daarbij slikken ze haren in en die kunnen zich in de loop der tijd in hun maag ophopen. Als zo’n haarbal in de maag blijft zitten, probeert de kat hem uit te braken.

Het eten dat u uw kat voorschotelt, kan helpen om haarballen tegen te gaan door zijn spijsverteringsstelsel gezond te houden.

Veel katten hebben vroeg of laat een haarbal. Maar sommige katten, zoals langharige katten en katten die zichzelf overmatig likken, hebben vaker last van haarballen. Bij katten die gevoelig zijn voor haarballen, kan regelmatig borstelen de hoeveelheid ingeslikt haar verminderen, en daarmee ook het risico op haarbalvorming.

Speciale voeding die is ontwikkeld om haarbalvorming tegen te gaan kan ook helpen.

Waarom is voeding belangrijk?

De hoeveelheid vezels in de voeding van een kat bepaalt doorgaans hoeveel last hij van haarballen heeft. Het juiste soort vezels helpt om het ingeslikte haar gemakkelijker door het spijsverteringskanaal te transporteren. Dit verkleint de kans op haarbalvorming.

Hoogwaardig dierlijk eiwit en vet leveren belangrijke voedingsstoffen voor een gezonde huid en vacht. Een gezonde huid en vacht kan het risico op overmatig verharen en het inslikken van haren bij het likken verkleinen, en daarmee ook haarbalvorming.

EUKANUBA’s speciale kattenvoer tegen haarballen bevat een hoog gehalte aan bietenpulp om haren door het spijsverteringskanaal van uw kat te helpen transporteren, plus alle andere voedingsstoffen en vitaminen die hij nodig heeft om gezond te blijven.

Ons voer tegen haarballen is 100% volledig en uitgebalanceerd. U hoeft uw kat geen ander voer te geven. Het mengen van ander voer door anti-haarbalformules kan de werking ervan zelfs negatief beïnvloeden, omdat het voer dan relatief minder voedingsstoffen bevat die het risico op haarbalvorming helpen verminderen.